rtl z over blauw bloed

RTL-z over blauw bloed


 

 

 

ISBN: 9789043018432

 

272 blz - 19,95

 

 

Te koop bij elke boekhandel

of online

bijvoorbeeld bij:

Managementboek.nl

 

 

 

Blauw bloed van de Postbank is gestold
Chris van Alem


Enkele stukjes uit het artikel in de Gelderlander van 16 september 2009


" Do You use Giroblauw? Iedereen herinnert zich nog de dolkomische reclamefilmpjes waarin de Engelse komiek John Cleese in de jaren zeventig reclame maakte voor de Postgiro. Vele bekende Nederlanders - Andre van Duin, Johnny Kraaijkamp, Van Kooten en De Bie en Jan Mulder - volgden in zijn kielzog. Allemaal ingehuurd om de eenvoud, het gemak en het no-nonsensekarakter van de volksbank bij uitstek te beklemtonen."
"Zoete herinneringen. De Postbank is sinds begin dit jaar niet meer. Het 'blauw bloed' stroomt niet meer door de aderen van de tienduizenden medewerkers, die onder het oranje vaandel van ING Bank nu hard pezen om hun persoonlijke targets te halen."
"De bank, die zich jarenlang liet voorstaan op gratis dienstverlening, ontdekt de klant steeds meer als melkkoetje. De gratis pinpas werd een betaalde betaalpas, ....., terwijl loketten en kantoren sloten en de klant thuis achter de computer steeds meer zelf moest doen. Rente op spaartegoeden daalt systematisch en alleen wie klaagt, krijgt een beter aanbod."
"Van Engelen ..... ziet met lede ogen hoe het moederbedrijf Internationale Nederlanden Groep (ING) sinds 2000 bezig is haar succesvolste merk de Postbank de nek om te draaien en onder de vleugels van ING te brengen waar aandeelhouderswaarde de boventoon voert."

 

 

 

 

 

 

Het Lampje Linksonder - Innovatie binnen de dienstverlening


Wichert van Engelen