rtl z over blauw bloed

RTL-z over blauw bloed


 

 

 

ISBN: 9789043018432

 

272 blz - 19,95

 

 

Te koop bij elke boekhandel

of online

bijvoorbeeld bij:

Managementboek.nl

 

 

 

Versleten dienstbaarheid
Aernout Bouwman-Sie


Enkele stukjes uit het artikel in het NRC van 17 september 2009


" De Postbank is in Nederland een begrip, en past in het rijtje van ijzersterke Hollandse merken als Hema, Efteling en Philips. Waarom moest de bank dan toch verdwijnen? Dat is de vraag die hij zich het hele boek stelt, maar waarop hij geen sluitend antwoord krijgt."
"Binnen de ING, dat na de fusie vooral in het buitenland hard groeit, wordt de Postbank een klein bedrijfsonderdeel van een groot concern. De alleen op de Nederlandse markt gerichte bank houdt in die internationale context geen stand en verliest geleidelijk zijn positie binnen de organisatie. Vanaf 2007, nadat bekend is gemaakt dat de Postbank verdwijnt, wordt de bank samengevoegd met de ING Bank. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen, wordt de ING-organisatie volledig ontmateld waarna de bank in de systemen van de Postbank verdwijnt. In de wandelgangen zeggen de Postbankers: "Wij zijn onze naam kwijt, zij hun bank."""
"Een pamflet voor dienstbaar bankieren."
"In de huidige tijd van zichzelf overschattende en te veel betalende bankiers een waardevol pleidooi".

 

Ondanks de kredietcrisis blijft Aernout Bouwman-Sie veel vertrouwen houden in de huidige generatie bankiers, gezien zijn laatste zin:

 

"Maar het blijft de vraag of een bankierende ambtenaar ooit echt succesvol zal zijn in de moderne volledig geïnternationaliseerde financiële wereld."

 

 

 

 

 

Het Lampje Linksonder - Innovatie binnen de dienstverlening


Wichert van Engelen